Elits produkter återfinns i mängder av applikationer. Universallösningen stålbuntband hittar man t ex i tuffa och krävande miljöer och våra temperaturgivare och temperaturinstrument används i pappersbruk, gruvor och värmeverk.

Här ger vi ett axplock på olika lösningar som vi har bidragit till.

Infrastruktur

Stålbuntband kan användas i oändligt många sammanhang och applikationer. Det kan gälla fastsättning, upphängning, kabelmärkning i applikationer som rörinfordring/relining i VVS-branschen, längs järnvägen, uppe i telekommasten, i offshore-miljöer, kabel och rörläggning på havsbotten. Listan kan göras lång.

Läs mer: Infrastruktur

Medicin

Vi levererar tryckknappar och omkopplare till medicinsk utrustning världen över och våra temperaturgivare används i känsliga miljöer inom forskning där kraven på precision är mycket höga. Det kan gälla allt från odlingar till rumstemperaturen i den omgivning som apparatur och utrustning ska verka.

Läs mer: Medicin

OEM

Våra komponenter används världen över i mängder av produkter inom olika branscher. Från temperaturgivare och omkopplare i medicinsk utrustning, värmefolie i maskiner och produkter för att hålla material i rätt temperatur till att hålla miljöer fria från frost eller kondens.

Läs mer: OEM

Processindustri

Klassiska exempel på processindustri är t ex pappersbruk, gruvor, smältverk och Elit har sedan 1945 försett svensk industri med produkter, komponenter & kunskap. Det kan numera handla om att mäta temperatur i en glödbädd, uppe i skorstenen och naturligtvis hela processen däremellan.

Läs mer: Processindustri

Värme- och kraftvärmeverk

Elits produkter används dagligen runt om i Sverige i extremt tuffa miljöer och där lång livslängd efterfrågas. Här krävs således en robust och tålig produkt. Det kan t ex handla om att mäta temperaturen på rökgaser i skorstenar eller i glödbädden på värmeverket.

Läs mer: Värme- och kraftvärmeverk
Kontakta oss!
Genom att använda den här webbplatsen samtycker du till att vi använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig.