Elits produkter återfinns i mängder av applikationer. Universallösningen stålbuntband hittar man t ex i tuffa och krävande miljöer och våra temperaturgivare och temperaturinstrument används i pappersbruk, gruvor och värmeverk.

Här ger vi ett axplock på olika lösningar som vi har bidragit till.

Infrastruktur

Stålbuntband kan användas i oändligt många sammanhang och applikationer. Det kan gälla fastsättning, upphängning, kabelmärkning i applikationer som rörinfordring/relining i VVS-branschen, längs järnvägen, uppe i telekommasten, i offshore-miljöer, kabel och rörläggning på havsbotten. Listan kan göras lång.

Läs mer: Infrastruktur

Medicin

Vi levererar tryckknappar och omkopplare till medicinsk utrustning världen över och våra temperaturgivare används i känsliga miljöer inom forskning där kraven på precision är mycket höga. Det kan gälla allt från odlingar till rumstemperaturen i den omgivning som apparatur och utrustning ska verka.

Läs mer: Medicin

OEM

Våra komponenter används världen över i mängder av produkter inom olika branscher. Från temperaturgivare och omkopplare i medicinsk utrustning, värmefolie i maskiner och produkter för att hålla material i rätt temperatur till att hålla miljöer fria från frost eller kondens.

Läs mer: OEM

Processindustri

Klassiska exempel på processindustri är t ex pappersbruk, gruvor, smältverk och Elit har sedan 1945 försett svensk industri med produkter, komponenter & kunskap. Det kan numera handla om att mäta temperatur i en glödbädd, uppe i skorstenen och naturligtvis hela processen däremellan.

Läs mer: Processindustri

Värme- och kraftvärmeverk

Elits produkter används dagligen runt om i Sverige i extremt tuffa miljöer och där lång livslängd efterfrågas. Här krävs således en robust och tålig produkt. Det kan t ex handla om att mäta temperaturen på rökgaser i skorstenar eller i glödbädden på värmeverket.

Läs mer: Värme- och kraftvärmeverk
Kontakta oss!

Lämna gärna ett meddelande så återkommer vi snarast.

Please let us know your email address.
Please let us know your message.

Genom att skicka detta formulär godkänner du härmed att vi kan samla in, lagra och bearbeta dina inlämnade uppgifter.