PT100

Motståndstermometrar, även så kallade resistanstemperaturgivare (RTD), är sensorer som används för att mäta temperatur. Många RTD element består av en längd av fin tråd lindad runt en keramik- eller glaskärna men andra konstruktioner används också. RTD-tråd är ett rent material, vanliga metaller är platina, nickel eller koppar. Materialet har en exakt relation gällande resistans / temperatur som används för att åstadkomma en indikation på temperaturen. RTD-sensorerna är ömtåliga, är de ofta inrymt i skyddsprober.

RTD, som har högre noggrannhet och repeterbarhet börjar långsamt ersätta termoelement i industriella tillämpningar under 600 ° C.

Platinum är den ädelmetall som har den mest stabila motståndstemperaturförhållande över det största temperaturområdet. Nickel har ett begränsat temperatur eftersom mängden förändring i resistans per grad av ändring i temperatur blir mycket icke-linjär vid temperaturer över 572 ° F (300 ° C). Koppar har en mycket linjärt förhållande motstånd temperatur; emellertid oxiderar koppar vid måttliga temperaturer och kan inte användas över 302 ° F (150 ° C).

Platina är den bästa metall för RTD på grund av sin mycket linjärt samband motstånd temperatur, hög repeterbarhet över ett brett temperaturområde. De unika egenskaperna hos platina gör det materialet i valet för temperaturstandarder över intervallet -272,5 ° C till 961,78 ° C. 

 

Kontakta oss!
Genom att använda den här webbplatsen samtycker du till att vi använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig.