×

Varning

JFolder: :files: Sökvägen är ingen mapp. Sökväg: /home/webhosting/elit/www.elit.se/public_html/images/k2_gallery/Nyhetsbrev maj 16

×

OBS

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/k2_gallery/Nyhetsbrev maj 16

Elit hjälpte Kongsberg Automation med bänksystemen

Det norska bolaget Kongsberg Automotive utvecklar och tillverkar produkter för den globala fordonsindustrin. Företaget har över 10 000 anställda och finns representerade med kontor och fabriker över hela världen.

Under 2014 startade Kongsberg ett så kallat Tech Center i svenska Mullsjö, som bland annat skulle innehålla ett elektroniklaboratorium. Labbet skulle hantera en rad uppgifter som t ex R&D, produktdesign, prototypframtagning, mjukvaruprogrammering, diagnostik och tester.                  

En viktig del i planeringen av Tech Center var bänksystemen och arbetsytorna. Michael Heath, electronikingenjör på Kongsberg R&D, berättar om planeringsarbetet.

“Den ständigt ökande mängden elektronik i våra produkter ställde krav på mer plats och bättre ordning i vårt kommande labb. Vi hade redan en del äldre ESD-klassade bänkar men de var för små och uttjänta.”

Utöver behovet av ESD-bänkar så fanns det mer saker på önskelistan. Michael Heath fortsätter:

“Vi ville skapa en miljö som såg bra ut, inte bara för de som jobbade där utan även för besökare, för Tech Center är en välbesökt plats. Det var även viktigt att skapa så mycket bänkyta som möjligt parallellt med förvaring, en tydlig ordning för verktyg, instrument, förbrukningsmaterial och komponenter. Arbetsytan skulle vara välbelyst, bekväm och säker.”

Under tiden då planeringsarbetet var i full gång presenterade Elit bänklösningar från Elabo och Kongsberg fick möjlighet att överblicka de många konfigurationerna och tillvalen. Efter att Kongsberg bestämt konfiguration och mått skapade Elabo en 3D-ritning och levererade en 3D-visualisering på den färdiga lösningen.

Valet föll på Elabo ESD Primus One som grund med utbyggda hörnbänkar, höga skåp och blålackerade paneler på de bakre stativen.

 “Sen vår första bänkorder 2014 har vi redan utökat labbet med två stycken nya bänkuppsättningar från Elabo”, avslutar Michael Heath. 

{gallery}Nyhetsbrev maj 16{/gallery}

Kontakta oss!

Lämna gärna ett meddelande så återkommer vi snarast.

Please let us know your email address.
Please let us know your message.

Genom att skicka detta formulär godkänner du härmed att vi kan samla in, lagra och bearbeta dina inlämnade uppgifter.

Genom att använda den här webbplatsen samtycker du till att vi använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig.