Engagemang, kunskap & långsiktighet - välkommen till Elit!

Säkra svensk industris kvalitet

Elit är ett företag som representerar ett brett spektrum av tillverkare & partners inom tryck, temperatur, eltest och fastsättning. Några är världsledande och kända, andra relativt små men ytterst specialiserade inom sin nisch. Gemensamt för dem alla är att de valt Elit som samarbetspartner för att representera deras produkter för svensk industri.

Vår affärsidé är att på ett kundfokuserat sätt sälja produkter utifrån behov och applikation. Vi är i regel alltid med och hjälper till att designa och specificera produkten och vi erbjuder lösningar som gör det bättre för våra kunder. Med vår långa erfarenhet och höga kunskapsnivå arbetar vi nära kunden som specialister på de produkter vi representerar. Vi verkar i hela Sverige med engagerade och teknisk kunniga regionansvariga säljare.

Elit är ett företag som verkar för en bättre miljö genom att ständigt värdera det vi gör utifrån vår miljöpåverkan. Vi skall föreslå produkter och lösningar utifrån ett livscykelperspektiv. 

Långsiktighet är viktigt för oss och att vi levererat produkter till svensk industri sedan 1945 ser vi som ett bevis på att vi lever som vi lär.

Vi vill att du som kund alltid skall känna dig välkommen, uppskattad och nöjd med ditt samarbete med oss. Vi brinner för att skapa det mervärde du som kund söker i en stabil och kompetent samarbetspartner.

Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Engagemang, kunskap & långsiktighet - välkommen till Elit!

Historia

Elit grundades 1945 på Hornsgatan 72 av Gunnar Samuelsson. Verksamheten växte då man knöt till sig fler agenturer som Danbridge, MW-SIFAM, Schellcross och Crompton. Företaget utvecklades med fler och fler agenturer för att förse Svensk Industri. Elit växte med uppgiften och snart hade man kunder som Televerket och Försvaret. Allt eftersom utvecklingen gått framåt har Elit utvecklats till vad man är idag.

About us

Vision:
With exceptional service we are a technically proficient partner within the Swedish industry. Our main fields are pressure, temperature, fastening and bench systems.

Mission:
To secure Swedish industrial quality.

Elit was founded in 1945 – Hornsgatan 72 by Gunnar Samuelsson. The business grew with moree agencies as Danbridge, MW-SIFAM, Schellcross and Crompton. Elit rose to the challenge and soon had customers like Televerket and Försvaret (Swedish military). As the buisness progressed Elit has evolved into what it is today.

Elit offers Swedish industry wide vendor-independent product portfolio in temperature, pressure, industrial components and instruments from leading manufacturers.With our experience and our technically competent sales staff, we can offer our customers the best solution.

Elit is certified according to ISO 9001 och ISO 14001.

The product range includes:
Pressure transmitters, temperature sensors, electrical testing equipment, instruments for pressure and temperature, steel cable ties, surface heaters (heat foil), fastening systems from Band-IT. The solutions can be standard or customized products.

Contact Elit